Ecologische tuinaanleg

Aandacht voor duurzaamheid en natuur

De hoveniers van Muelen Wolf zijn experts in het aanleggen van esthetische droomtuinen die een positieve invloed op het milieu hebben.

De ecologische tuinaanleg van hovenier Muelen Wolf

De hoveniers van Muelen Wolf hebben een ongebreidelde passie voor alles wat groeit en bloeit, daarom vinden we het belangrijk om met ecologische tuinaanleg prachtige tuinen te creëren die in harmonie zijn met de natuur. Het is ons doel om tuinen aan te leggen die niet alleen met mooie zichtlijnen en zithoeken esthetisch aantrekkelijk zijn, maar tegelijkertijd ook positieve effecten hebben op het milieu en biodiversiteit.

Aandacht voor duurzaamheid en natuur

Bij onze ecologische tuinaanleg staat natuurlijk als eerste de wens van klanten voorop. Vervolgens gaan we dat vertalen in een plan met aandacht voor duurzaamheid en natuur. Zo gebruiken we bijvoorbeeld inheemse planten die de biodiversiteit versterken en houden we de flora en fauna van de omgeving nauwlettend in het oog.

Die inheemse planten bieden vervolgens ook weer voedsel en schuilplaatsen voor allerlei vogelsoorten. Door inheemse bomen, struiken en bloemen in uw tuin te planten worden er specifieke insecten aangetrokken en deze vormen een voedselbron voor een diversiteit aan vogels.

Zo creëren we niet alleen een ecologische tuin waar u heerlijk in kunt ontspannen, maar ook een vogelvriendelijke tuin waar u van een komen en gaan van verschillende vogels kunt genieten.

Ecologische tuinaanleg

De diensten van Muelen Wolf

 • Functionele bestrating
 • Sierstraatwerk
 • Houtconstructies
 • Overkappingen
 • Loungeplekken
 • Groene daken
 • Waterpartijen
 • Aanleggen van zwembaden
 • Klein metselwerk
 • Afkoppelen van dakwaterafvoer
 • Verlichting
 • Oplossen van hoogteverschillen
 • Creëren van hoogteverschillen
Ecologische tuinaanleg

Groene daken: een belangrijk aspect bij een ecologische tuinaanleg

Groene daken hebben tal van voordelen voor het milieu, daarom helpt hovenier Muelen Wolf u graag met de aanleg van een zogenaamd ‘levend dak’ – ook wel sedumdak genoemd - op of bij uw woning. Het maakt daarbij niet uit of het dak plat of schuin is en ook het gebruik van zonnepanelen is geen belemmering. Met onze kennis en ervaring zorgen we ervoor dat het dak de belasting van de gekozen begroeiing kan dragen en dat de waterdichtheid van het dak behouden blijft.

Op basis van uw wensen en behoeften leggen we een groen dak aan dat niet alleen als een filter voor luchtverontreinigende stoffen dient en regenwater absorbeert, het helpt ook om uw woning energiezuiniger te maken. De begroeiing op het dak werkt namelijk als een isolatielaag, hierdoor is er minder warmteoverdracht vanuit uw huis naar de directe omgeving en verbruikt u minder energie om te verwarmen of juist te koelen.

Zuinig met regenwater bij een ecologische tuinaanleg

Behalve het aanleggen van een groen dak is het afkoppelen van dakwaterafvoer een uitstekende oplossing om zuiniger met regenwater om te gaan. Normaal gesproken wordt regenwater meteen naar het rioleringsnetwerk afgevoerd, maar bij zware regen regenval – waar we in Nederland natuurlijk nogal eens mee te maken hebben, zorgt dit al snel voor wateroverlast en watervervuiling.

Met een regenwaterafkoppeling wordt regenwater ter plaatse opgevangen en gebruikt voor de irrigatie van uw tuin. Zo wordt er kostbaar drinkwater bespaard en wordt de druk op de watervoorziening aanzienlijk verminderd.

Ecologische tuinaanleg

De tuinen van Muelen Wolf zijn mooi én ecologisch

Natuurlijk wilt u rekening houden met de toekomst van onze aarde en zo duurzaam mogelijk leven, maar het oog wil ook wat. De hoveniers van Muelen Wolf zijn daarom experts in het aanleggen van esthetische droomtuinen die een positieve invloed op het milieu hebben.

Of u nu de voorkeur voor een landelijk of een modern tuinontwerp heeft, met onze ecologische tuinaanleg creëren wij voor u een tuin vol verrassingen met bijzondere planten, knusse zithoekjes of opvallende waterpartijen waarbij er altijd een biologisch evenwicht is.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!